Mi van a spirulinában? A spirulina rendkívül tápláló, hihetetlenül sokféle tápanyagot tartalmaz, ezzel pedig igen nagy segítség ott, ahol éheznek és nálunk, ahol bár bőség van, tápanyagokban szegények elfogyasztott élelmeink.A spirulina előemésztett fehérjét tartalmaz aminosavak formájában, amelyek gyorsan felszívódnak és nagymértékben hasznosulnak. A spirulina Omega-3 zsírsavakat tartalmaz, például EPA-t és DHA-t. A halak, a krill és más állatok valójában az algákból jutnak hozzá saját Omega-3 zsírsavaikhoz. A spirulina a nehezen hozzáférhető esszenciális Omega-6 zsírsavnak, a GLA-nak is gazdag forrása.A spirulina nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, mikrobiomot tápláló poliszaccharidokban és rendkívül sok antioxidáns fitonutrienst tartalmaz, pl: 10 féle narancssárga és sárga karotinoidot, fikocianint, ami a kékes pigmentje, klorofillt, ami a zöld pigmentje és SOD-ot, ami a legfőbb fiatalító antioxidáns enzim a szervezetben.Ezek az antioxidánsok szolgáltatnak alapanyagot a DNS korrekcióhoz, az immunrendszer, az idegrendszer egészségéhez, a degeneratív betegségek kivédéséhez, az öregedési folyamatok lassításához és az élettartam növeléséhez."